Hrvatski atletski reprezentativci Goran Grdenić i Bojana Bjeljac pobjednici su 17. izdanja tradicionalne cestovne utrke ‘Voloderska jesen – Franjo Mihalić’, trčane ove nedjelje od Kutine do Volodera.

Ljubitelji trčanja u Moslavini ponovno su došli na svoje ove nedjelje. Po ugodnom vremenu ukupno 162 natjecatelja nastupilo je na 15 kilometara dugačkoj utrci koja je startala na glavnom Trgu u Kutini, a završila u središtu Volodera, pred binom Voloderskih jeseni kako nalaže tradicija duga gotovo 40 godina.

Utrku su na gradskom Kutinskom trgu otvorili dožupan Sisačko-moslavački Roman Rosavec i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, a pozdravni govor natjecateljima i tehničke upute o stazi dao je direktor utrke zadnjih 8 godina Danijel Kepe.

Kako je rekao direktor utrke Danijel Kepe ove godine nešto je manji broj trkača nego prijašnjih godina: «Ove godine imamo blizu 170 trkača, lani smo ih imali 185. U pitanju je istovremeno održavanje UNICEF-ove službene utrke humanitarnog karaktera u Zagrebu koja ima 2000 prijavljenih trkača. No i dalje radi se o vrlo respektabilnom broju trkača za grad naše veličine. Utrka je službeno verificirana od strane Hrvatskog atletskog saveza pa se na njoj može rušiti rekord. Pokrovitelji utrke su gradovi Kutina, Popovača i Zagreb, te Sisačko moslavačka županija i ovom prilikom zahvaljujem njima i svim sponzorima na tome», rekao je Danijel Kepe.

 

Nakon mađarske dominacije prošle godine ovaj je put utrka dobila hrvatskog pobjednika u muškoj konkurenciji. Goran Grdenić istrčao je stazu za 50 minuta i 5 sekundi što je bilo dovoljno za trijumf. Član AK Velike Gorice prošao je ciljem s nešto manje od minute prednosti ispred Mađara Tamasa Nagyja, dok je treći bio član AK Dubrovnik Ante Živković.

U konkurenciji atletičarki članica AK Dinamo Zrinjevac Bojana Bjeljac obranila je prošlogodišnju titulu, pretrčavši stazu za 55 minuta i 41 sekundu. Rekorderka staze i sudionica nedavnog SP-a u Londonu bila je nedostižna za konkurenciju, dok je druga bila predstavnica domaćeg kluba Moslavina u pokretu Tanja Samardžić, a Dubravki Mesec iz AK Maksimir pripalo je treće mjesto.

Kao i prošle godine, cijeli događaj uljepšao je dolazak Vladimira Mihalića, sina Franje Mihalića, našeg čuvenog srebrnog trkačkog olimpijca rođenog u Velikoj Ludini, a u čiju se čast utrka i održava. Nazočio joj je i najbolji trkač bivše Jugoslavije sedamdesetih godina Dane Korica, što je dalo dodatnu težinu dodjeli nagrada pobjednicima.

Na cilju u Voloderu postignuti su sljedeći rezultati od kojih ističemo prva tri mjesta:

1. 164 GORAN GRDENIĆ 1990 AK VELIKA GORICA MS-1 0:50:05 HRVATSKA

2. 139 TAMAS NAGY 1984 BENEDEK TEAM MS-2 0:50:44 MAĐARSKA

3. 92 ANTE ŽIVKOVIĆ 1990 AK DUBROVNIK MS-3 0:54:06 HRVATSKA

1. 116 BOJANA BJELJAC 1989 AK DINAMO-ZRINJEVAC ŽS-1 0:55:41 HRVATSKA   ( novi rekord staze )

2. 22 TANJA SAMARDŽIĆ 1993 AU MOSLAVINA U POKRETU ŽS-2 1:01:37 HRVATSKA

3. 67 DUBRAVKA MESEC 1983 AK MAKSIMIR ŽS 175 ŽS-3 1:02:55 HRVATSKA

Nagrade najboljim natjecateljima podjelio je Vladimir Mihalić , sin velikog olimpijca,legende svjetske atletike i maratona te osvajača srebrne olimpijske medalje (1956 OI u Australiji)  Franje Mihalića rodom iz Moslavine (Ludina) u čiju se čast trči zadnje dvije godine od Kutine do Volodera.

Atletski klub Moslavina u pokretu-Kutina u sastavu ( Maja Perišić & Kristina Špoljarić Jazvanac & Tanja Samardžić  ) osvojila je dominantno ekipno prvo mjesto među ženama na domaćem terenu Moslavine, naravno s favoritkinjom Tanjom Samardžić koja je bila ukupno u utrci druga i koja je u moslavački klub došla iz Sinja, dok pobjedu kod muških ekipa odnio je Ak Maksimir Zagreb

Najmlađi sudionik utrke je 12-godišnji Marko Ćurćić iz Volodera ,a najstariji sudionik utrke je 71-godišnji Safet Čučuk iz Zagreba.

Heroina utrke je Valentina Bodiš iz Kutine, a heroj utrke je Borislav Simon iz Zagreba koji se uspio vratiti atletskim utrkama nakon teškog srčanog udrara koji je preživio prije 8 mjeseci.

Udruga Vinko iz Kutine glavni organizator 17.međunarodne atletske cestovne utrke Kutina-Voloder “Voloderska jesen 2017” in memoriam Franjo Mihalić, zahvaljuje svim volonterima koji su pomogli u organizaciji utrke i bez kojih ova turističko-sportska manifestacija koja spaja istočnu Moslavinu (Grad Kutinu) i središnju Moslavinu (Grad Popovaču i Voloderske jeseni) nebi se mogla održati na ovako visokom organizacijskom nivou koji su pohvalili sudionici utrke koji dolaze svake godine u ovako velikom broju trčati utrku Kutina-Voloder koja je najstarija i najmasovnija atletska utrka u našoj županiji Sisačko-moslavačkoj.

Rezultate i reportažu o utrci možete pročitati  ovdje na stranicama našeg medijskog promotora 3sporta.com